20 Temmuz 2015 Pazartesi

 Wampserver Nedir ? Ne İşe yarar ?
ve  Kurulumu
Wampserver  php dosyalarını tarayıcıda görüntüleyecegimiz ve veritabanı oluşturabilecegimiz server programıdır.Wampserver windows için hazırlanmış olan bir paket kurulumudur. Wamp server xampp ve apache gibi localhost programıdır.  Diğer programlardan farkı ise daha gelişmiş ve içerisinde Apache , Php , Mysql kurulumları bulunmaktadır.WampServer‘ın açılımı “Windows Apache MySQL PHP” olarak adlandırılır.Yani açılımındanda anlaşıldığı gibi Windows işletim sistemlerinde çalışan,Apache2 server ,PHP server ve MySQL ‘in bulunduğu yazılım ve veritabanı topluluğudur.WampServer‘ın bize sağladığı kolaylıklardan bir taneside her birini ayrı ayrı kurmak yerine hepsini bu programla kurmuş oluyoruz.Wamp serveri indirmek için www.wampserver.com adresinden işletim sisteminize uygun olanı seçip indirebiliririz.
  
 Şimdi kurulumuza geçebiliriz
.Setup dosyasını açarak ekrana ilk gelen pencerede “Next” butonuna tıklayarak ilerliyoruz.


İkinci adım olarak “I accept the agreement” radio butonuna tıklayarak sözleşmeyi kabul edip tekrar “Next” butonuna tıklıyarak ilerliyoruz.


Üçüncü adım olarak WampServer‘ı kuracağımız dizini seçiyoruz ve  devam ediyoruz.




Dördüncü adımda Başlat menüsündeki “Tüm Programlar” ve masaüstüne kısayol olarak eklemeniz için seçenekler karşınıza çıkıyor.İsteğimize göre devam ediyoruz.


Beşinci adımda ise sonunda kurulum için “install” butonu karşımıza çıktı.İnstall’e tıklayarak kurulumu tam olarak başlatıyoruz.


Ve dosyalar belirlediğimiz dizine çıkarılmaya ve kuruluma başladı.Kurulum bittikten sonra ayarları yapmak üzere devam ediyoruz.Karşımıza çıkan pencerede ayarlara dokunmadan “Next” Butonuna basarak devam ediyoruz.




 Son olarakFinish” butonuna tıklayarak kurulumu bitiriyoruz ve WampServer‘ı çalıştırıyoruz.



WampServer başlat menüsünün sağ alt tarafında yani arkaplanda çalışmaya başlayacaktır. WampServer iconuna sol’a tıklayarak “Çevrimiçi Hale Getir” seçeneğine tıklayarak yazılımı çevrimiçi hale getiriyoruz(IP adresimiz üzerinden yayın yapmak istiyor isek).Sol click yapıp  “Bütün Servisleri Başlat” seçeneğine tıklayarak büyün servisleri aktif hale getiriyoruz.Şimdi web tarayıcımıza girip adres bölümüne “http://localhost/” yazıp giriyoruz.Server configuration bölümünde Apache , PHP ve MySQL versiyonunu gösterir , bunlara ek olarak  “Loaded Extensions” da servislerde yüklü olan eklentileri gösterir.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder